Recepty uvedené níže zvládne levou zadní i kuchař začátečník. Nejlepší na nich je, že neobsahují žádné konzervanty a chemické látky, jako některé pamlsky na českém trhu. V pamlskovníku se nedrolí, při tréninku se díky jejich konzistenci dobře lámou. Pokud je budete uchovávat v ledničce, vydrží vám až tři týdny, ale co si budeme, čerstvé jsou nejlepší!
Potřebujeme:
jeden až dva banány, kokosový olej, hrnek hrubé nebo polohrubé mouky, 50g ovesných vloček, pár lžic vody, jablko a rostlinný olej.
Postup:
Nejprve si vyndáme kokosový olej z lednice, aby se nám trochu rozehřál. V misce si vidličkou rozmačkáme na kolečka rozkrajený banán a přidáme nastrouhané jablko. Přisypeme hrnek mouky, přilijeme trochu vody a do směsi přidáme 1,5 lžíce rostlinného oleje. Mícháme a hněteme těsto. Přidáme ovesné vločky, a 2 lžíce kokosového oleje. Opět promícháme. Z těsta vytváříme malé placičky, tak akorát do psí hubičky. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě na 175 stupňů pečeme cca 20 minut. Placičky podáváme podle potřeby, buď jako pochoutku a nebo jako odměnu za splněný povel nebo trik.
Budeme potřebovat:
vejce, rostlinný olej, 200g jemně nastrouhané mrkve, 250g celozrnné nebo hrubé mouky, pár lžic vody a jablko.
Jak na ně:
Vejce rozšleháme s třemi lžícemi rostlinného oleje a čtyřmi lžícemi vody. Přidáme nastrouhanou mrkev s nastrouhaným jablkem a přisypáváme mouku. Hněteme těsto. Vykrajujeme vykrajovátkami různé tvary a dáváme na plech s pečícím papírem. Dáme do trouby. Pečeme cca 15 až 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 175 stupňů. Podáváme jako běžný pamlsek při tréninku nebo jen tak za odměnu.
Tak já jen doufám, že vám to panička vše vysvětlila do detailů! A to by bylo aby na nic nezapomněla! Zapomněla dodat, že tou nejdůležitější přísadou jakékoliv pochoutky je láska!